Χημικές και Μικροβιολογικές Αναλύσεις

Ανάλυση Νερού
Το νερό είναι η πηγή της ζωής. Οι αναλύσεις του νερού είναι υψίστης σημασίας είτε πρόκειται για πόσιμο νερό, είτε για νερό άρδευσης, είτε για απόβλητα. Η ποιότητα του νερού είναι καθοριστικός παράγοντας της υγείας μας. Στα τρόφιμα όπου το νερό χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό, όπως η μπύρα και η σόδα, η χημική σύσταση του νερού είναι εφάμιλλη της ποιότητας του τελικού προϊόντος.
Με υπερσύγχρονο μηχάνημα κορυφαίας εταιρείας του κλάδου αναλύσεων νερού είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε σε όλες σας τις απαιτήσεις. Οι έλεγχοι μπορούν να πραγματοποιηθούν τόσο στο εργαστήριο μας όσο και στο χώρο σας.

Ετικέτα τροφίμου
Αναλαμβάνουμε την πλήρη διαδικασία έκδοσης ετικέτας τροφίμων. Με εξατομικευμένες προτάσεις για το κάθε προϊόν. Προσφέρουμε κατ’ επιλογή, συνεργασία με κορυφαία γραφιστική εταιρεία της περιοχής.
Η ετικέτα τροφίμου αποτελεί κομβικό κομμάτι κάθε προϊόντος, αφού παρέχει το σύνολο των απαραίτητων πληροφοριών που ορίζονται από το νόμο. Δέσμευση για το Εργαστήριό μας είναι η έκδοση ετικέτας με συνέπεια και πλήρη συμμόρφωση με τα αυστηρά πρωτόκολλα της νομοθεσίας.

Ανάλυση και Έλεγχος Ελαιόλαδου
Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία της Μεσογειακής Διατροφής με πολύτιμη θρεπτική αξία και αποτελεί το βασικότερο πυλώνα της γεωργικής οικονομίας της Ελλάδας. Με βασικότερα κριτήρια την ποιότητα του καρπού, τις συνθήκες συγκομιδής τις συνθήκες έκθλιψης τις συνθήκες αποθήκευσης το ελαιόλαδο κατατάσσεται σε διάφορες κατηγορίες.
Μετά την περάτωση των αναλύσεων του ελαιολάδου που αναλαμβάνει το Εργαστήριό μας, ο πελάτης λαμβάνει εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του καρπού και του παραγόμενου προϊόντος, την παρουσία υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και τις πρότερες συνθήκες αποθήκευσης του ελαιόλαδου. Παρέχονται επιπλέον πληροφορίες γευσιγνωσίας ελαιόλαδου από έμπειρο και πιστοποιημένο προσωπικό.

Ανάλυση σε Καλλυντικά
Το εργαστήριό μας αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας και της ασφάλειας των καλλυντικών προϊόντων. Με εξειδικευμένους μικροβιολογικούς ελέγχους, αναζητούμε την παρουσία οποιασδήποτε μικροβιακής αλλοίωσης που μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια του προϊόντος. Επιπλέον, πραγματοποιούμε αναλύσεις για την πιθανή παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών και γλουτένης, εάν απαιτείται, προσφέροντας έτσι ένα πλήρες προφίλ ασφάλειας για κάθε προϊόν.
Οι πελάτες μας λαμβάνουν λεπτομερή αναφορά με τα αποτελέσματα των ελέγχων μας, ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους στην ποιότητα των προϊόντων που παράγουν ή διαθέτουν.

Ανάλυση Εδάφους - Φυλλοδιαγνωστική
Η ανάλυση εδάφους αποτελεί κρίσιμο βήμα για την καλλιέργεια υγιών και εργονομικών αγροτικών εκτάσεων. Στο εργαστήριό μας, αναλαμβάνουμε τη διεξαγωγή εκτενών αναλύσεων εδάφους, περιλαμβάνοντας τη μέτρηση των φυσικών και χημικών χαρακτηριστικών του εδάφους. Με βάση αυτές τις αναλύσεις, παρέχουμε στους αγρότες λεπτομερή πληροφόρηση για τα εδαφικά χαρακτηριστικά της περιοχής τους, την κατάλληλη διαχείριση του εδάφους και την επιλογή κατάλληλων καλλιεργητικών πρακτικών. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύουμε την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας, παρέχοντας ταυτόχρονα οικολογικές λύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αγροτικών κοινοτήτων.
Η φυλλοδιαγνωστική ανάλυση συμβάλλει στη χρήση στοχευμένων λιπασμάτων, μειώνοντας την ανάγκη για τη χρήση υπερβολικών ποσοτήτων. Μέσω της ανίχνευσης ελλείψεων ή πλεονασμάτων θρεπτικών στοιχείων στα φύλλα, η φυλλοδιαγνωστική επιτρέπει στους γεωργούς να χρησιμοποιούν τα απαραίτητα λιπάσματα μόνο των θρεπτικών ουσιών που χρειάζονται, αντί να εφαρμόζουν γενικευμένες εφαρμογές σε ολόκληρο το χωράφι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κόστους και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της γεωργικής δραστηριότητας.
Η συνδυασμένη προσέγγιση της ανάλυσης εδάφους και της φυλλοδιαγνωστικής ανάλυσης επιτρέπει στους γεωργούς να προσαρμόζουν τις γεωργικές τεχνικές τους με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες των φυτών και του εδάφους, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας των καλλιεργειών.

Ανάλυση Γαλακτοκομικών προϊόντων
Το γάλα είναι βασικό τρόφιμο με σημαντική θρεπτική αξία, πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνες, απαραίτητες για την ανάπτυξη και την υγεία. Χρησιμοποιείται ευρέως σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική, εμπλουτίζοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά. Επιστημονικές έρευνες αναδεικνύουν συνεχώς νέα οφέλη από την κατανάλωση γάλακτος. Οι αναλύσεις του γάλακτος είναι ζωτικής σημασίας για ένα τόσο ευαλλοίωτο προϊόν και παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες και δεδομένα στον παραγωγό.
Το εργαστήριό μας είναι διαπιστευμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) και ειδικεύεται στην ανάλυση γαλακτοκομικών προϊόντων. Συμπεριλαμβανόμαστε στον Κατάλογο Αναγνωρισμένων Εργαστηρίων Αυτοελέγχου Ποιότητας Γάλακτος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – Δήμητρα (ΕΛ.Γ.Ο.- ΔΗΜΗΤΡΑ).
Παρέχουμε μικροβιολογικές αναλύσεις γάλακτος με στόχο την πρόληψη και θεραπεία της μαστίτιδας, παρέχοντας πλήρη αξιολόγηση της κατάστασης του γάλακτος. Επιπλέον, παρέχουμε βασικές αναλύσεις στους παραγωγούς για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων τους.

Ανάλυση Μελιού
Προϊόν με μεγάλη παράδοση, το μέλι και τα υποπροϊόντα του αποτελούν ένα δυνατό όπλο στη διατροφή μας. Η μεγάλη του συγκέντρωση σε σάκχαρα το καθιστά ιδανικό υποκατάστατο της ζάχαρης. Επιπλέον, η κατανάλωσή του έχει αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση. Tο εργαστήριο μας προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία χημικών αναλύσεων που αφορούν στο μέλι.
Οι αναλύσεις στο μέλι είναι απαραίτητες γιατί εξασφαλίζουν την ποιότητα, την αυθεντικότητα και την ασφάλειά του. Παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες για τη σύσταση, την παρουσία τυχόν προσμείξεων ή μολυσματικών παραγόντων και διασφαλίζουν ότι πληροί τα πρότυπα υγιεινής και τις νομοθετικές απαιτήσεις. Έτσι, προστατεύονται οι παραγωγοί και οι καταναλωτές και ενισχύεται η αξιοπιστία του προϊόντος στην αγορά.

Ανάλυση και Έλεγχος Οίνου / Ζύθου / Οινοπνευματωδών
Τα αλκοολούχα ποτά που αποτελούν προϊόντα αλκοολικής ζύμωσης (κρασί, μπύρα) έχουν μία ξεχωριστή θέση στην ελληνική κοινωνία. Το εργαστήριο μας είναι εκεί για να συμβουλέψει όλους τους παραγωγούς, μικρούς και μεγάλους, προς την αξιοποίηση του μέγιστου που μπορεί να προσφέρει η σοδειά τους. Ο οίνος, σε μεγαλύτερο βαθμό από το ζύθο, πρέπει να ελέγχεται διεξοδικά πριν ακόμα ολοκληρωθεί η αλκοολική ζύμωση για την εμπεριστατωμένη λήψη αποφάσεων και την πρόληψη δυσμενών για την ποιότητα του κρασιού παραγόντων.
Το εργαστήριό μας είναι ένα από τα ελάχιστα στην Ελλάδα που διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό για ανάλυση γλεύκους και κρασιού, επιτρέποντάς μας να παρακολουθούμε το προϊόν σας σε κάθε στάδιο παραγωγής. Παρέχουμε επίσης εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου, προσφέροντας προτάσεις και διορθωτικές ενέργειες για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού τελικού προϊόντος.
Το εργαστήριό μας αναλαμβάνει επιπλέον:
Χημική Ανάλυση για Φυτοφάρμακα
Χημική Ανάλυση για Αλλεργιογόνα
Χημική Ανάλυση για Αφλατοξίνη Μ1 και λοιπές τοξίνες
Χημική Ανάλυση για Απόβλητα